Alegerea filtrelor potrivite – Micile detalii care fac diferenta

filtre donaldson

Functionarea optima si fara intreruperi a echipamentelor din parcul tau de utilaje este un element esential pentru succesul oricarei afaceri.

Pentru a oferi servicii de calitate, cu atat mai mult pe o piata concurentiala si in continua crestere, precum cea din Romania, este foarte important ca utilajele sa lucreze in parametri corespunzatori. Astfel, poti asigura un cost eficient de productie si executarea lucrarilor la termen, ceea ce genereaza clienti multumiti si implicit, o buna reputatie in piata.

Pentru a asigura un lucru eficient, in parametrii specificati de producator, este necesara o indeplinire corecta a functiilor motoarelor si agregatelor hidraulice pe care le folosesti. Astfel, corecta indeplinire a rolurilor sistemelor de alimentare, de admisie si de ungere, este esentiala pentru o activitate eficienta si fara costuri suplimentare a utilajelor.

filtre utilaje agricole

Ceea ce insa doar o parte dintre clienti au realizat este ca o alegere adecvata a combustibilului si a uleiurilor pe care le folosesc este la fel de importanta ca si alegerea filtrelor care asigura lucrul corect al utilajelor.

Spre exemplu, stiai ca:

  • Pentru un mers corect al motorului, aerul care intra in camera de ardere trebuie sa fie perfect curat? Particulele de mizerie pot deteriora in timp componente ale motorului precum camasile cilindrilor, supapele sau segmentii. Un filtru de aer imbacsit duce la pierderi de putere a motorului, stagnari de turaj si consumuri ridicate de combustibil.
  • Rolul filtrului de ulei este acela de a retine elementele rezultate in urma combustiei, precum calamina, dar si impiedicarea particulelor fine de metal, cauzate de uzura, sa ajunga in ulei si asfel sa fie recirculate in motor? Un ulei murdar, nefiltrat corespunzator, va favoriza o uzura accelerata a motorului si un consum ridicat de combustibil.
  • Corecta functionare a motorului se afla in stransa legatura cu calitatea combustibilului care il alimenteaza? Prezenta apei in motorina este un element care favorizeaza aparitia coroziunii si diminuarea performantelor motorului. Retinerea apei, a particulelor minerale si mentinerea in acelasi timp a unui flux optim de combustibil garanteaza lucrul motorului in parametrii optimi de putere, dar si o rezistenta indelungata la uzura. O filtrare corecta a motorinei este cea mai indicata solutie de prevenire a deteriorarii injectoarelor. Un filtru de o calitate superioara te va tine departe de costuri ridicate de reparatii, iar fluxul de lucru nu va fi intrerupt.

Datorita experientei noastre si a clientilor nostri, putem afirma cu certitudine ca alegerea unor filtre mai putin costisitoare la achizitie si de o calitate mai slaba reprezinta o solutie mai „ieftina“ doar pentru moment. Rezolvarea problemelor care pot aparea in timp este cu mult mai costisitoare decat prevenirea, reprezentata de alegerea filtrelor producatorilor de traditie.

filtre donaldsonDonaldson a inventat primul filtru de aer pentru motor, in urma cu mai bine de 100 de ani. Fondata in anul 1915, Compania Donaldson a inregistrat o crestere constanta, devenind unul dintre liderii mondiali in domeniul solutiilor de filtrare industriala. Conditiile vitrege de exploatare a utilajelor din ramuri precum agricultura, constructiile, mineritul sau domeniul naval, au reprezentat provocari care au generat un proces de cercetare si inovatii continue. Acest efort neintrerupt si experienta de peste un secol in domeniu au transformat marca Donaldson intr-un garant al solutiilor de calitate, devenind totodata un element esential pentru realizarea succesului clientilor care ii aleg produsele.

Donaldson ofera o intreaga gama de filtre de ulei, de aer, de combustibil, de apa, filtre de cabina si filtre de fluid hidraulic pentru o multitudine de utilaje agricole si utilaje hidraulice terasiere – excavatoare, stivuitoare, buldozere, incarcatoare, etc.  Printre marcile pentru care produce solutii profesionale de filtrare se regasesc:

Caterpillar, John Deere, Volvo, Kubota, JCB, Case IH, Deutz, Toyota, New Holland, Iveco, Renault, Mitsubishi, Ford, Mack, Massey Ferguson, Volvo, Atlas Copco, Liebherr, Ford, Isuzu, Fiat, Scania, Daf, Kobelco, Claas si Mercedes-Benz.

Filtru Fleetguard

Un alt colos industrial care a realizat importanta unei filtrari de inalta calitate, in special in agricultura si in domeniul constructiilor, este producatorul mondial de motoare industriale Cummins. Fondata in anul 1919, Cummins Engine Company doreste sa raspunda performantelor din ce in ce mai ridicate ale motoarelor diesel pe care le produce si infiinteaza compania producatoare de filtre industriale – Cummins Filtration, in 1958. In anul 1963, compania isi schimba numele in Fleetguard si devine in scurt timp o marca de referinta mondiala in productia de filtre industriale pentru motoarele diesel. Cummins Filtration, asa cum se numeste compania in zilele noastre, ofera solutii profesionale de filtrare pentru utilaje industriale, camioane, utilaje de mare gabarit si utilaje agricole prin marca Fleetguard.

Inovatia permanenta si capacitatea de a se adapta la conditiile pietei au fost si vor fi elemente cheie ale dezvoltarii companiei Cummins Filtration. Dorind sa raspunda provocarilor generate de prezenta apei in motorina (un fenomen din ce in ce mai des intalnit, datorita procentului in urcare al biocombustibililor din motorina), Cummins Filtration realizeaza filtrul Fleetguard FS20081. Acest filtru inovator are o structura care prevede 3 stadii de eliminare a apei din combustibil, raspunzand astfel celor mai exigente standarde ale operatorilor de motoare diesel industriale de astazi.