Unde se găsește seria de șasiu la un miniexcavator?

Unde se găsește seria de șasiu la un miniexcavator?

Data February 26, 2024
Categoria
Comentarii 0 comentarii

Suntem, de multe ori, atrași de lucrurile mari, cele evidente, care îți sar în ochi. Cupa utilajului, pneurile sau șenilele (după caz), aspectul cabinei, siguranța operatorului, mărimea lucrării de efectuat și valoarea ei. Toate importante, fără doar și poate. Uităm de multe ori de micile issues-uri birocratice, cele care țin de identificarea utilajului, de identitatea lui documentară. Aici intervine micul serial numeric, pe scurt seria de șasiu. Chiar, oare unde se gaseste seria sasiu la un miniexcavator?

Ce este seria de sasiu si de ce este importanta?

Seria de șasiu este o marcă unică, alfanumerică, atribuită unui miniexcavator pentru a-l identifica în mod unic. Aceasta este formată dintr-un șir de caractere specifice producătorului și modelului de miniexcavator. Este o parte esențială a sistemelor de gestionare a vehiculelor și a înregistrărilor auto, folosită pentru a urmări și identifica utilajele într-un mod unic și standardizat. Ea poate fi găsită pe diferite componente ale echipamentului, cum ar fi șasiul, ștampila de pe caroserie sau documentele oficiale ale vehiculului.

Importanta seriei de sasiu pentru un miniexcavator

Ca în cazul oricărui alt vehicul, importanța seriei de șasiu a unui miniexcavator include următoarele aspecte:

 • Identificarea unică. Seria de șasiu face posibil ca fiecare miniexcavator să poată fi identificat în mod unic. Identificarea unică este necesară pentru evidența proprietății, gestionarea flotei de utilaje de construcții pe care o deții și pentru a evita eventualele confuzii în situațiile juridice sau de service.
 • Urmărirea și mentenanța. Seria de șasiu permite urmărirea istoricului miniexcavatorului și oferă informații despre întreținerea lui, reparațiile efectuate ori eventualele modificări aduse. Urmărirea sau follow-up-ul este utilă pentru a planifica și executa întreținerea regulată și pentru a gestiona eficient și la orice oră starea tehnică a utilajului.
 • Siguranța și eventualele rechemări. În cazul în care există rechemări de siguranță sau probleme specifice apărute chiar în procesul de producție, seria de șasiu poate fi folosită pentru a identifica rapid miniexcavatoarele afectate și pentru a notifica proprietarii cu privire la eventualele modificări sau reparații necesare pentru a menține siguranța și eficiența utilajului.
 • Asigurarea și documentarea legală. Seria de șasiu este un element important în documentele legale ale miniexcavatorului, inclusiv în contractele de vânzare-cumpărare, asigurare și înregistrările fiscale. Ea ajută la menținerea unei evidențe clare și precise cu privire la proprietatea și istoricul legal al utilajului.
 • Prevenirea furturilor și fraudelor. Se fură el un tezaur și n-o să se fure un „miniex.”? Seria de șasiu este utilă, așadar, în prevenirea furturilor și fraudelor legate de echipamente. Aceasta poate fi verificată în diverse situații, pentru a confirma autenticitatea și legalitatea utilajului.

Unde se gaseste seria de sasiu la un miniexcavator?

Unde se gaseste seria sasiu la un miniexcavatorLocul în care se găsește seria de șasiu la un miniexcavator poate varia în funcție de producător și model. În general, însă, există câteva locuri obișnuite unde o poți găsi. Hai să le enumerăm pentru tine:

 • Plăcuța cu seria de șasiu.  De obicei, producătorii de miniexcavatoare montează o plăcuță specială pe șasiu sau cadru, care conține informații despre seria de șasiu, modelul și alte detalii tehnice. Această plăcuță poate fi amplasată într-un loc bine vizibil, cum ar fi partea frontală sau laterală a șasiului.
 • Interiorul cabinei. În unele cazuri, seria de șasiu poate fi găsită în interiorul cabinei miniexcavatorului. Poate fi localizată pe o placă de identificare a vehiculului sau în apropierea panoului de control al utilajului.
 • Documentele utilajului. Seria de șasiu este adeseori menționată în documentele legale și tehnice ale miniexcavatorului, cum ar fi manualul de utilizare, certificatul de înmatriculare sau în alte înregistrări ale vehiculului. Verificând aceste documente poți găsi informații relevante despre seria de șasiu.
 • Partea frontală sau laterală a motorului. În unele cazuri, producătorii pot marca seria de șasiu pe partea frontală sau laterală a motorului miniexcavatorului. Și nu e un moft, ci poate avea unele motivații cum ar fi: împiedicarea furtului sau manipulării frauduloase a plăcuței cu seria de șasiu, protecția împotriva deteriorării accidentale datorată agenților fizici sau chimici externi, chiar și designul estetic sau ergonomic.

Pentru a găsi exact locația seriei de șasiu la un anumit miniexcavator, nu trebuie decât să consulți manualul de utilizare al acestuia sau contactează direct producătorul. Este important să identifici corect seria de șasiu, deoarece aceasta este cheia pentru a asigura o gestionare corectă și eficientă a informațiilor legate de utilajul din dotare.

 

Unde se gaseste seria sasiu la un miniexcavator

Cum ne dam seama daca am gasit seria de sasiu si nu un alt numar sau cod?

Identificarea corectă a seriei de șasiu la un miniexcavator este foarte importantă. Dar uneori poate fi confuză, mai ales dacă există și alte numere sau coduri prezente pe utilaj. Expertul de la ACN Piese Utilaje îți prezintă câteva indicii care te pot ajuta să distingi seria de șasiu de alte numere sau coduri. Hai să le parcurgem împreună.

 • Lungimea și formatul. Seria de șasiu are de obicei un format specific, care poate include litere și cifre. Aceasta este, de obicei, un șir lung și specific, cum ar fi “ABC123456XYZ”. Diferențele semnificative în lungime sau format între seria de șasiu și alte numere pot indica care este seria corectă.
 • Plăcuța de identificare a miniexcavatorului. Producătorii plasează adesea o plăcuță de identificare a vehiculului pe șasiu, care conține seria de șasiu, modelul și alte informații. Această plăcuță poate fi montată într-un loc bine definit, cum ar fi partea frontală sau laterală a șasiului sau în interiorul cabinei.
 • Documentele legale. Seria de șasiu ar trebui să fie menționată în documentele legale ale miniexcavatorului, cum ar fi certificatul de înmatriculare, actul de vânzare-cumpărare sau manualul de utilizare. Este bine să consulți aceste documente atunci când cumperi un miniexcavator sau intervii asupra lui cu reparații complexe, pentru a confirma seria de șasiu.
 • Consistența cu înregistrările oficiale. În cazul în care verifici seria de șasiu pentru a face o achiziție sau pentru a verifica istoricul unui miniexcavator, asigură-te că seria de șasiu corespunde cu înregistrările oficiale ale producătorului și ale autorităților locale.
 • Contactează producătorul. În cazul incertitudinii, poți contacta direct producătorul miniexcavatorului sau dealer-ul autorizat pentru a obține informații precise cu privire la locul exact unde se află seria de șasiu și cum să o identifici.

Unde se gaseste seria sasiu la un miniexcavator

În concluzie….

Identificarea seriei de șasiu la un miniexcavator poate părea un detaliu aparent minor, dar devine primordială în gestionarea și documentarea corespunzătoare a acestui utilaj. Este important să acorzi atenție detaliilor și să te asiguri că identifici corect seria de șasiu, deoarece aceasta este cheia pentru gestionarea eficientă a informațiilor legate de miniexcavator și pentru evitarea oricăror probleme legate de identitate sau istoric. Așa cum descoperim acest cod unic în lumea utilajelor de construcții, ne amintim că precizia și atenția la detalii sunt fundamentale în asigurarea unei funcționări eficiente și a unei urmăriri adecvate a istoricului.

În căutarea seriei de șasiu, nu uita să explorezi serviciile și piesele oferite de ACN Piese Utilaje. Cu o reputație solidă și o gamă variată de produse, compania noastră poate fi partenerul de încredere în menținerea și optimizarea performanței miniexcavatoarelor pe care le exploatezi. Astfel, nu doar identitatea unică a utilajului este importantă, ci și colaborarea cu parteneri de încredere precum ACN Piese Utilaje. Poți beneficia de consultanță gratuită printr-un simplu apel telefonic sau online. Tot ce ai de făcut este să ne contactezi!

În aventura ta lucrativă cu miniexcavatoarele pe care le ai în proprietate, a descoperi și a urmări seria de șasiu devine o notă melodică într-un concert de precizie și performanță.