Autor

Autor

Data May 08, 2024
Autor ACN
Categoria
Comentarii 0 comentarii

Ștefan Caraman

-creator de conținut-

 

Motto: Primește pozitiv orice experiență pe care o trăiești. Din fericire, este irepetabilă. Din nefericire, este irepetabilă.

 

Ștefan Caraman

Salut. Sunt Ștefan Caraman și scriu. E o activitate care îmi place, mi-a adus satisfacții și înclin să cred că a adus satisfacții și celor care mi-au citit cărțile sau au urmărit piesele de teatru pe care le-am produs.

Cariera mea s-a construit, ciudat pentru mulți, pe două cărări aproape paralele: business-ul corporatist și literatura & drama. În business am funcționat ca membru al comunității bancare din România. Am început ca simplu ofițer de cont și am evoluat până la poziția de branch manager la o bancă de top 10. Organizațiile în care m-am dezvoltat au fost: Banca Agricolă, Raiffeisen Bank și Bancpost. Am funcționat în sistem 27 de ani. Este locul în care mi-am dezvoltat abilitățile de vânzător și comunicator. De asemenea, este mediul în care am învățat ce înseamnă cu adevărat: autodisciplina, respectul pentru clienți și organizație, focusul pe obiective.

Scriitor am fost probabil dintotdeauna. Mi-a plăcut să scriu încă din copilăria timpurie, visând să ajung scriitor. Iată că unele vise reușesc. Astfel, am intrat în literatură în anul 1997, când am debutat cu prima carte. De atunci am scris 25 de volume de proză și teatru și am avut plăcerea și șansa să-mi văd textele pentru scenă în peste 40 de producții, în țară și în străinătate. Sunt membru al Uniunii Scriitorilor din România. De asemenea, sunt de două ori laureat al premiilor Uniunii (pentru debut și pentru roman), iar în anul 2006 am primit premiul UNITER pentru cea mai bună piesă a anului (trofeu la care am mai fost de două ori nominalizat, în anul 2005 și în anul 2009).

Ștefan CaramanCa un soi de intersecție a acestor două drumuri principale ale carierei mele, am fost cursant și absolvent al programului de leadership creativ Erudio – Erisma, ediția a 5-a. Un loc poate unic în care abilitățile artistice și cele de business sunt chemate să se cunoască și să-și dea mâna în dezvoltarea personală.

Aici, la ACN Piese Utilaje am găsit un teren propice pentru a pune în valoare cele învățate de-a lungul carierei. Sau carierelor. Este firma care te vrea creativ, focusat pe obiective, și foarte bun comunicator. Traduceți că este o firmă care mă vrea așa cum sunt. Este locul în care se manifestă spiritul liber și competența. Cei cu care lucrez, direct sau indirect, îmi sunt nu doar colegi, ci și prieteni. Poveștile fiecăruia se topesc armonios în povestea comună, povestea ACN Piese Utilaje.  

Știu că este frumos să închei o prezentare cu un mic paragraf atractiv, de obicei o definiție care te caracterizează. Am avut câteva, s-au pierdut pe drum. Acum îmi place mult una, mai ales că pare fi universală: primește pozitiv orice ți se întâmplă. Din fericire, este irepetabil. Din nefericire, este irepetabil.