Termeni și condiții

Site-ul acnpieseutilaje.ro, denumit în continuare ACN Piese Utilaje, este denumirea comerciala a SC ACN Piese Utilaje SRL, persoană juridică de naționalitate română, cu sediul social în bulevardul Metalurgiei nr. 4, sector 4, Bucuresti, tel.: 0371.191.734 si e-mail: office@acnpieseutilaje.ro.

SC ACN Piese Utilaje SRL are Cod Unic de Inregistrare RO33366670 și este înregistrată la Registrul Comertului cu nr. J40/8168/2014.

Navigarea pe site-ul acnpieseutilaje.ro, urmată de comandă, presupune citirea, înțelegerea și acceptarea Termenilor si conditiilor de mai jos de către orice Utilizator/Client.

acnpieseutilaje.ro  își rezervă dreptul de a modifica și actualiza în orice moment conținutul acestui site, inclusiv documentul Termeni si Conditii, fără niciun fel de notificare prealabila a Utilizatorilor/Clientilor. Divergentele sau neînțelegerile între acnpieseutilaje.ro si client se vor soluționa aplicâdu-se prevederile din Termeni si conditii valabile la momentul efectuării comenzii de catre client.

Definiții

Utilizator – orice persoana care viziteaza site-ul acnpieseutilaje.ro.
Client – persoana fizica/persoana juridica ce efectueaza o comanda.
Site – domeniul acnpieseutilaje.ro si subdomeniile acestuia.
Produse si servicii – orice produs sau serviciu mentionat in comanda, care urmeaza a fi furnizat de catre vanzator clientului.
Cont – sectiunea de pe site, formata dintr-o adresa de e-mail si o parola, care permite clientului transmiterea comenzii si care contine informatii despre client si istoricul clientului in site (comenzi, facturi fiscale);
Comanda – un document electronic ce intervine ca forma de comunicare intre vanzator si client, prin care clientul transmite vanzatorului, prin intermediul site-ului, intentia sa de a achizitiona anumite produse si/sau servicii de pe site si sa faca plata acestora.
Vanzator – SC ACN Piese Utilaje SRL, avand urmatoarele date de identificare: Cod Unic de Inregistrare RO33366670, inregistrata la Registrul Comertului cu nr. J40/8168/2014, sediul in Bd. Metalurgiei nr 4, sector 4, Bucuresti.
Contract – o comanda confirmata de catre vanzator, prin care vanzatorul este de acord sa vanda si sa livreze produsele si/sau serviciile, iar clientul este de acord sa achizitioneze, sa primeasca si sa faca plata acestor produse si/sau servicii. Este un contract la distanta incheiat intre vanzator si client, fara prezenta fizica simultana a vanzatorului si clientului.
Oferta promotionala – actiunea de a expune in scop comercial un numar finit de produse si/sau servicii, la un pret/tarif preferential, avand un stoc limitat si predefinit, pentru o perioada limitata de timp, stabilita de catre vanzator.
Curier – orice persoana de drept public sau privat care presteaza servicii de curierat rapid.
Continut:
– toate informatiile de pe site, care pot fi vizitate, vizualizate sau altfel accesate prin utilizarea unui echipament electronic;
– continutul oricarui e-mail trimis clientilor de catre vanzator, prin mijloace electronice si/sau orice alt mijloc de comunicare disponibil;
– orice informatie comunicata prin orice mijloc de catre un angajat/colaborator al vanzatorului, clientului, conform informatiilor de contactare, specificate sau nu de catre acesta;
– informatii legate de produse si/sau servicii si/sau preturi practicate de catre un tert cu care vanzatorul are incheiate contracte de parteneriat/furnizare de produse, intr-o anumita perioada;
– date referitoare la vanzator sau alte date privilegiate ale acestuia, prezente in site.

Politică de vânzare pe site

Accesul pe site in vederea efectuarii unei comenzi ii este permis oricarui utilizator/client.
Pentru motive justificate, acnpieseutilaje.ro isi rezerva dreptul de a restrictiona accesul clientului in vederea efectuarii unei comenzi si/sau la unele din modalitatile de plata acceptate, in cazul in care considera ca, in baza conduitei sau a activitatii utilizatorului/clientului pe site, actiunile acestuia ar putea prejudicia in vreun fel acnpieseutilaje.ro. In oricare din aceste cazuri, utilizatorul/clientul se poate adresa office@acnpieseutilaje.ro, pentru a fi informat cu privire la motivele care au determinat aplicarea masurii sus-mentionate.

Prin finalizarea Comenzii, Clientul consimte ca toate datele furnizate de el, necesare procesului de cumparare, sunt corecte, complete si reale la data plasarii comenzii. De asemenea, clientul consimte ca vanzatorul poate sa il contacteze, prin orice mijloc disponibil/agreat de vanzator, in orice situatie in care este necesara contactarea clientului.

Comunicarea cu vanzatorul se poate realiza prin interactiune directa cu acesta sau prin adresele mentionate la sectiunea Contact din site. Vanzatorul are libertatea de a gestiona informatiile primite fara a fi nevoit sa aduca justificari pentru aceasta.
In cazul unui volum de trafic neobisnuit de mare provenit din partea unei retele de internet, acnpieseutilaje.ro isi rezerva dreptul de a cere utilizatorilor/clientilor introducerea manuala a codurilor de validare de tip captcha, in vederea protejarii informatiilor in cadrul site-ului.

acnpieseutilaje.ro poate publica pe site informatii despre produse si/sau servicii sau promotii practicate de catre acesta sau de catre orice alt tert cu care acnpieseutilaje.ro are incheiate contracte de parteneriat, intr-o anumita perioada de timp si in limita stocului disponibil.
Toate informatiile folosite pentru descrierea produselor si/sau serviciilor disponibile pe site (imagini statice, dinamice, prezentari multimedia etc) nu reprezinta o obligatie contractuala din partea vanzatorului, acestea fiind utilizate exclusiv cu titlu de prezentare.

Proprietatea asupra produsului va fi transferata la livrare, dupa efectuarea platii din partea clientului in locatia indicata in comanda (intelegand prin livrare semnarea de primire a documentului de transport furnizat de curier, sau semnarea de primire pe factura fiscala in cazul livrarilor efectuate de personalul vanzatorului).

Dupa 14 zile de la achizitionarea unui produs sau serviciu, clientului i se poate solicita inscrierea unui review referitor la produsul sau serviciul achizitionat. Solicitarea va fi transmisa catre adresa de e-mail inscrisa de client. In acest fel, clientul contribuie la informarea altor posibili utilizatori/clienti de pe site si se implica activ in dezvoltarea de noi servicii si in detalierea cat mai completa a caracteristicilor produsului deja achizitionat.

Drepturile de proprietate intelectuală

Continutul, asa cum este definit in preambul, incluzand dar nelimitandu-se la: logo-uri, reprezentari stilizate, simboluri comerciale, imagini statice, imagini dinamice, text si/sau continut multimedia prezentate pe site, elemente de grafica web, scripturi, software, drepturi de proiectare, drepturi de model, patente, marci inregistrate sunt integral si exclusiv proprietatea SC ACN Piese Utilaje SRL, acesteia fiindu-i rezervate toate drepturile avute in acest sens.

Continutul acnpieseutilaje.ro este aparat de Legea privind dreptul de autor si drepturile conexe si de legile privind proprietatea intelectuala si industriala. Folosirea, fara acordul SC ACN Piese Utilaje SR a oricaror elemente enumerate anterior se pedepseste conform legislatiei in vigoare.
Utilizatorului/clientului nu ii este permisa copierea, distribuirea, publicarea, transferul catre terte parti, modificarea si/sau alterarea, utilizarea, legarea la, expunerea, includerea oricarui continut in orice alt context decat cel original, intentionat si realizat de acnpieseutilaje.ro, includerea oricarui continut in afara site-ului, indepartarea insemnelor care semnifica dreptul de autor al acnpieseutilaje.ro asupra continutului, precum si participarea la transferul, vanzarea, distributia unor materiale realizate prin reproducerea, modificarea sau afisarea continutului, decat cu acordul expres al acnpieseutilaje.ro.

Orice Continut la care utilizatorul/clientul are si/sau obtine acces prin orice mijloc se afla sub incidenta prevederilor documentului Termeni si conditii, in cazul in care continutul nu este insotit de un acord de utilizare specific si valid incheiat intre acnpieseutilaje.ro si acesta, si fara nicio garantie implicita sau expres formulata din partea acnpieseutilaje.ro cu referire la acel Continut.

SC ACN Piese Utilaje SRL poate oferi utilizatorului/clientului, printr-un acord, dreptul de a utiliza sub o forma descrisa, un anumit continut al site-ului, dintr-un anume moment. In cazul in care acnpieseutilaje.ro confera utilizatorului/clientului dreptul de a utiliza sub forma descrisa intr-un acord de utilizare distinct un anumit continut, la care utilizatorul/clientul are sau obtine acces in urma acestui acord, acest drept se extinde numai asupra acelui sau acelor continuturi definite in acord, numai pe perioada existentei acestuia sau acestor continuturi pe site sau a perioadei definite in acord, conform conditiilor definite, in cazul in care acestea exista si nu reprezinta un angajament contractual din partea acnpieseutilaje.ro pentru respectivul utilizator/client sau oricare alt tert care are/obtine acces la acest continut transferat, prin orice mijloc si care ar putea fi sau este prejudiciat in orice mod de pe urma acestui continut, in timpul sau dupa expirarea acordului de utilizare.

Nici un continut transmis catre utilizator/client, prin orice miloc de comunicare (electronic, telefonic etc) sau dobandit de acesta prin accesare, vizitare si/sau vizualizare nu constituie o obligatie contractuala din partea acnpieseutilaje.ro si/sau al angajatului/presupusului angajat al acnpieseutilaje.ro, care a mijlocit transferul de continut, in cazul in care acesta exista, fata de respectivul continut.

Este interzisa orice utilizare a continutului in alte scopuri decat cele permise expres prin prezentul document Termeni si conditii sau de acordul de utilizare care il insoteste, in cazul in care acesta exista.
Utilizarea pe acnpieseutilaje.ro a oricarui nume de marca inregistrata nu constituie reclama pentru compania respectiva. Acnpieseutilaje.ro nu isi asuma responsabilitatea si nu poate fi invinuita pentru pagubele aparute prin folosirea continutului site-ului.

Exonerarea de răspundere

Vanzatorul nu poate fi responsabil pentru daunele de orice fel pe care clientul sau orice terta parte le poate suferi ca rezultat al indeplinirii de catre vanzator a oricarei dintre obligatiile sale conform comenzii si nici pentru daune rezultate din utilizarea produsului si/sau serviciilor dupa livrarea si in special pentru pierderea acestora.

Prin plasarea comenzii, utilizatorul/clientul accepta in mod expres si fara echivoc prevederile documentului Termeni si conditii al site-ului in ultima versiune actualizata care este comunicata in cadrul site-ului, existenta la data utilizarii continutului si/sau la data plasarii comenzii. Termeni si conditii ai site-ului pot fi modificati oricand de catre acnpieseutilaje.ro, acestia fiind opozabili utilizatorului/clientului de la data afisarii in site. Acceptarea documentului Termeni si conditii se confirma prin trimiterea comenzii.

SC ACN Piese Utilaje SRL nu garanteaza ca site-ul, serverele pe care este gazduit sau e-mailurile trimise de la acnpieseutilaje.ro sunt fara virusi sau alte componente informatice cu caracter potential daunator, ca nu contin erori, omisiuni, defectiuni, intarzieri sau intreruperi in operare sau transmitere, caderi de linie sau orice alti factori similari. Utilizatorul si clientul folosesc site-ul pe riscul propriu, acnpieseutilaje.ro fiind lipsit de orice raspundere pentru eventualele daune, directe sau indirecte, cauzate de utilizarea sau accesarea/vizitarea site-ului sau ca urmare a utilizarii informatiilor din platformă.

SC ACN Piese Utilaje SRL nu este raspunzatoare de erorile sau omisiunile care pot interveni in redactarea sau prezentarea materialelor de pe site.

SC ACN Piese Utilaje SRL nu isi asuma responsabilitatea pentru descrierile produselor prezentate pe acnpieseutilaje.ro, acestea fiind puse la dispozitia firmei noastre de catre furnizori.

Informatiile incluse pe acnpieseutilaje.ro au caracter informativ si sunt puse la dispozitie cu buna credinta, din surse pe care vanzatorul le considera de incredere. In cazul in care vreunul dintre textele publicate sau orice alta informatie intra sub incidenta legii privind dreptul de autor si drepturile conexe, utilizatorul/clientul este rugat sa aduca acest fapt la cunostinta vanzatorului, la adresa office@acnpieseutilaje.ro, pentru a putea fi luate masurile legale necesare.

Parerile exprimate in cuprinsul materialelor care sunt publicate in sectiunile Blog si Recenzii sunt asumate in intregime de autorii respectivelor materiale si nu implica responsabilitea solidara a acnpieseutilaje.ro.

Acnpieseutilaje.ro isi rezerva dreptul de a anula comenzile pentru produse si/sau servicii care sunt afisate pe site ca urmare a unor erori tehnice sau care, din cauza unor erori tehnice, prezinta preturi evident eronate/derizorii (preturi pe care le poate aprecia ca fiind eronate/derizorii orice utilizator sau client cu un nivel mediu de pregatire).

Linkurile catre alte site-uri sunt oferite numai in scopul unei accesibilitati sporite la informatii si imagini, iar acnpieseutilaje.ro nu isi asuma nici o responsabilitate sau raspundere pentru continutul acestor site-uri, pentru produsele si/sau serviciile promovate sau comercializate prin aceste site-uri.

 

PREȚUL PRODUSELOR

Doua dintre principiile care stau la baza dezvoltarii constante a firmei acnpieseutilaje.ro sunt corectitudinea si respectul. Astfel, preturile din oferta se vor regasi in factura. Indiferent de mediul de comunicare, ceea ce va spunem ramane valabil.
Dupa primirea comenzii, a Cererii de oferta, angajatul acnpieseutilaje.ro va va instiinta asupra pretului de achizitie a piesei si/sau a tarifului pentru servicii, cu TVA.
Toate preturile aferente produselor si serviciilor comercializate prin intermediul site-ului acnpieseutilaje.ro sunt exprimate in RON si contin T.V.A. in procent de 19%.
Se pot aplica discounturi variabile functie de numarul si tipul pieselor achizitionate, istoricul Clientului in relatia cu acnpieseutilaje.ro, modalitatea de plata.

Dupa stabilirea tipului si a numarului de produse dorite, a termenelor de livrare, la cererea clientului, acesta poate fi informat asupra firmei de curierat care va asigura expeditia, precum si cu referire la tarifele estimative practicate pentru manipularea si transportul produselor.

 

COMANDA PRODUSELOR ȘI/SAU SERVICIILOR

Prin finalizarea comenzii, clientul garanteaza ca toate datele furnizate sunt reale si corecte. In caz contrar, clientul ar putea suporta consecintele acestor erori (comanda intarziata, transmisa gresit etc).
Acnpieseutilaje.ro nu poate fi tras la raspundere pentru informatii introduse eronat, din care pot decurge intarzieri de livrare. In acest context, toate taxele de transport efectuat in vederea reexpedierii comenzii revin in sarcina clientului.

Prin finalizarea comenzii, clientul se declara de acord ca un reprezentant al SC ACN Piese Utilaje SRL (acnpieseutilaje.ro) sa il contacteze prin orice mijloc disponibil convenit de catre cele două parti (e-mail/ telefon) pentru confirmarea personala a comenzii.
Acest e-mail trimis de un reprezentant al SC ACN Piese Utilaje SRL reprezinta doar o confirmare de primire a solicitării de comandă din partea dvs. Contractul de achizitie de Produse si servicii se va considera încheiat atunci cand va trimitem un e-mail care va anunta ca produsele au fost expediate.

Pentru confortul si siguranta clientului, exista optiunea ca, timp de 30 de minute dupa plasarea unei comenzi, sa se poata renunta la c omanda. Astfel, daca utilizatorul a plasat o comanda din greseala sau a revenit asupra deciziei, in intervalul mentionat, comanda se poate anula.

Acnpieseutilaje.ro poate refuza o comanda in urma unei notificari prealabile adresate clientului, fara a exista obligatii intre parti si fara ca o parte sa poata pretinde daune, pentru urmatoarele situatii:
– esuarea/invalidarea tranzactiei online;
– date incomplete sau incorecte ale clientului in formularul de pe site;
– activitatea clientului poate produce daune site-ului acnpieseutilaje.ro si/sau partenerilor;
– livrari consecutiv esuate;
– alte motive obiective (spre ex., clientul nu garanteaza ca modul de plata este valid si ca nu este obtinut printr-o metoda frauduloasa sau exista suspiciuni cu privire la efectuarea sau modalitatea de plata).

Chiar daca a luat toate masurile pentru ca informatia prezentata pe acest site sa fie exacta si corecta, acnpieseutilaje.ro nu poate fi raspunzatoare de inexactitati care pot aparea in completarea de catre client a formularelor din site pentru finalizarea comenzii. Utilizatorii/clientii sunt responsabili de exactitatea, completitudinea si utilitatea informatiilor furnizate in cadrul formularelor disponibile pe acest site.

In anumite situatii si pentru motive justificate, acnpieseutilaje.ro isi rezerva dreptul de a modifica cantitatea produselor si/sau serviciilor din comanda. In aceste situatii, acnpieseutilaje.ro va anunta clientul, la adresa de e-mail sau la numarul de telefon puse la dispozitia vanzatorului la efectuarea comenzii, despre modificarile cantitative survenite si se va conveni asupra returnarii partii corespunzatoare din suma achitata.

Contractul se considera incheiat intre client si acnpieseutilaje.ro in momentul primirii de catre client, de la acnpieseutilaje.ro, prin intermediul postei electronice si/sau SMS, a notificarii de expediere a comenzii.
In cazul in care un produs si/sau serviciu comandat si achitat de catre client nu mai poate fi livrat de catre acnpieseutilaje.ro, clientul va fi informat asupra acestui fapt si i se va returna in contul indicat contravaloarea produsului si/sau serviciului, in termen de maxim 14 zile de la data la care acnpieseutilaje.ro a luat la cunostinta acest fapt.

 

FACTURARE – PLĂȚI PRODUSE

Pretul, modalitatea de plata si termenul de plata sunt specificate in comanda. Vanzatorul va emite catre client o factura pentru produsele si/sau serviciile livrate, obligatia clientului fiind sa furnizeze toate informatiile necesare emiterii facturii, conform cu legislatia in vigoare. Plata se poate face cu OP sau ramburs.

 

GARANȚIA PRODUSELOR

 

Toate Produsele comercializate de catre acnpieseutilaje.ro beneficiaza de conditii de garantie conform legislatiei in vigoare si politicilor comerciale ale producatorilor. Produsele comercializate sunt noi, in ambalaje originale si provin din surse autorizate de fiecare producator in parte.

Pentru Produsele achizitionate din magazinul online acnpieseutilaje.ro se asigura garantie in conformitate cu Certificatul de garantie aferent fiecarui produs. Persoana juridica ce asigura garantia este cea mentionata pe Certificatul de garantie al produsului.

Pentru a beneficia de garantie, Clientul are urmatoarele obligatii:

– Produsul sa fi fost cumparat de la acnpieseutilaje.ro si folosit numai in scopul pentru care a fost conceput;
– Sa respecte instructiunile de folosire si sa utilizeze produsul conform instructiunilor impuse de producator;
– Sa pastreze certificatul de garantie si documentul fiscal cu care a cumparat produsul;
– Sa pastreze ambalajul original si toate accesoriile care au venit in acesta si sa le livreze impreuna cu produsul in garantie.
Locul prezentarii, pentru a putea beneficia de garantie, este cel specificat pe Certificatul de garantie. In afara cazului in care este specificat altfel, costul transportului este suportat de Client.

Cauze de pierdere a garantiei:

 • Piesa nu a fost montata de un atelier de specialitate, autorizat RAR sau ISCIR, cu personal specializat.
 • Piesa s-a defectat datorita unui montaj incorect sau impreuna cu piese conexe uzate, defecte.
 • Piesa a fost gresit aleasa sau a fost utilizata pentru un alt scop decat cel indicat de producator.
 • Piesa s-a uzat datorita suprasolicitarii, intretinerii incorecte sau insuficiente a utilajului.
 • Utilajul a fost accidentat sau a suferit avarii produse de factori externi.
 • Piesa a fost modificata sau adaptata.
 • Piesa prezinta urme de lovituri, zgarieturi, rupturi, deformari ca urmare a factorilor externi.
 • Pentru piesele de uzura (filtre, lubrifianti, dinti si lame de uzura, anvelope) al caror randament depinde de perioada de exploatare, nu se ofera garantie.

Pentru unele categorii de produse veti avea in factura linkul la care puteti downloada certificatul de garantie.
 
ACN Piese Utilaje nu ofera garantii clientilor:

– in cazul in care produsul achizitionat nu este potrivit cerintelor sau asteptarilor clientilor;
– dupa expirarea perioadei pentru care vanzatorul ofera garantie produsului;
– in cazul in care inlocuirea produselor sau a componentelor neconforme este imposibil de asigurat, inclusiv ca urmare a lipsei utilajelor sau a tehnologiei aferente.

Toate celelalte prevederi cuprinse in legislatia in vigoare, referitoare la garantarea produselor vandute, sunt valabile. Drepturile Clientilor sunt cele prevazute in legislatia in domeniu. Garantia nu se extinde asupra eventualelor daune cauzate de folosirea produsului.

 

CONDIȚII DE LIVRARE

La solicitarea acnpieseutilaje.ro sau a curierului, clientul face dovada identitatii sale.
In cazul in care clientul se afla in imposibilitatea receptionarii comenzii in mod personal, comanda va fi lasata la adresa precizata doar unei persoane cu varsta mai mare de 18 ani si doar in cazul comunicarii catre curier a numarului comenzii.

Nicio cerere de livrare a unei comenzi nu va putea fi onorata daca clientul nu indeplineste conditiile de mai sus.
In cazul livrarii la locul de munca al clientului, caz in care curierul nu poate avea acces in locatia respectiva, clientul trebuie sa se asigure ca poate receptiona aceasta comanda.
Clientul va fi contactat telefonic de catre curier in prealabil pentru a obtine confirmarea prezentei acestuia la adresa mentionata, dupa validarea comenzii pe site, daca aceasta optiune a fost exprimata in cadrul comenzii.

Clientul se obliga sa fie prezent la adresa de livrare indicata, in intervalul orar mentionat in SMS-ul curierului. In caz contrar, acesta va putea suporta taxa de transport aferenta unei posibile noi livrari.
Livrarea se considera a fi indeplinita de catre acnpieseutilaje.ro, la momentul predarii produselor comandate catre client, prin curier, la adresa selectata de acesta la momentul plasarii comenzii.

 

RECEPȚIA PRODUSELOR 

Clientul se obliga sa semneze bonul de livrare (AWB) prezentat de catre curier la livrarea produselor comandate.
De asemenea, clientul are posibilitatea deschiderii coletului anterior platii rambursului, verificand daca produsele s-au deteriorat sau daca exista lipsuri, eventualele probleme fiind mentionate in mod olograf pe bonul de livrare, pentru a putea fi luate in considerare. Prin semnarea bonului de livrare, clientul recunoaste primirea in bune conditii si in totalitate a produselor comandate.

 

PREȚURI PROMOȚIONALE

Periodic, acnpieseutilaje.ro poate oferi anumite produse si/sau servicii la preturi promotionale, intr-o anumita limita cantitativa si de timp.

Oferta poate include unul sau mai multe produse destinate vanzarii online cu un anumit discount, afisat, dar si oferirea unui Produs CADOU, la achizitia unui anume produs sau a unui numar de produse de acelasi tip, intr-un anume interval de timp sau de catre un acelasi client.

Orice promotie la care se ofera Produs CADOU se limiteaza la 1 Produs CADOU oferit in perioada ofertei per persoana fizica sau juridica (identificat ca si client/utilizator/user), indiferent de numarul comenzilor inregistrate de catre o persoana fizica sau juridica in perioada in care respectiva oferta promotionala se desfasoara.

Preturile promotionale sunt aplicate comenzilor care respecta integral regulile afisate pe site, in perioada de valabilitate clar mentionata si in limita stocului disponibil. Acnpieseutilaje.ro nu garanteaza disponibilitatea pe stoc a produselor pentru intreaga perioada de promotie si poate retrage promotia fara notificare prealabila.

In cazul in care un pret promotional a fost aplicat unui produs intr-o comanda care nu a putut fi onorata sau a fost anulata dintr-un motiv neimputabil clientului, acesta poate solicita acnpieseutilaje.ro reaplicarea pretului promotional intr-o noua comanda, pentru acelasi tip de produs, intr-o perioada de maxim 30 de zile calendaristice de la anularea comenzii precedente.

Acnpieseutilaje.ro stabileste unilateral sau in colaborare cu anumiti furnizori ai sai diferitele fluctuatii de preturi si tarife ale produselor si/sau serviciilor oferite, aceste actualizari de preturi si/sau tarife fiind aduse la cunostinta clientilor in momentul finalizarii unei comenzi, din partea angajatilor acnpieseutilaje.ro.

In cazul unei oferte promotionale organizata de acnpieseutilaje.ro, acesta, in calitate de organizator, isi rezerva dreptul de a intrerupe o oferta promotionala oricand pe parcursul desfasurarii acesteia, cu informarea utilizatorilor/clientilor prin mijloace de comunicare corespunzatoare (afisare pe Site etc.).

De asemenea, organizatorul isi rezerva dreptul de a modifica oricare din conditiile stabilite in regulamentul promotiei respective, in perioada desfasurarii acesteia, din motive intemeiate, dar nu inainte de a anunta utilizatorii/clientii despre aceste modificari.
In cazul in care exista situatii de frauda identificate, acnpieseutilaje.ro isi rezerva dreptul de a suspenda conturile astfel create si de a retrage beneficiile aferente promotiilor sau ofertelor in curs, de a anula comenzile fara preaviz, instiintare, alte formalitati sau despagubiri.

De asemenea, daca o comanda la care s-a oferit Produs CADOU este respinsa sau returnata integral, clientul este obligat sa returneze si Produsul CADOU in starea lui originala, nedeteriorata si nedesigilata. Conditiile integrale de retur se pot gasi la punctul Politica de retur.

 

POLITICA DE RETUR – DREPTUL DE RETRAGERE

Conditii generale

Acnpieseutilaje.ro ofera retur gratuit pentru clientii care notifica intentia lor in termen de maxim 14 zile calendaristice de la primirea coletului, cu exceptia cazurilor in care nu i se poate imputa nicio culpa SC ACN Piese Utilaje SRL, iar produsul a fost livrat conform cu comanda.
Comenzile cu livrare pe teritoriul Romaniei sunt eligibile pentru retur gratuit.
In urma solicitarii primite de la client, acnpieseutilaje.ro va trimite curierul la adresa indicata de client pentru a ridica coletul de retur.

In cazul comenzilor cu livrare internationala, costurile de retur cad in sarcina clientului. Produsele se pot returna prin orice firma de curierat care asigura livrarea coletului de retur la depozitul vanzatorului. Adresa la care se trimit coletele de retur este cea mentionata la rubrica Contact.
In caz de retragere din contract, clientul este obligat sa restituie produsele achizitionate in termen de maximum 14 zile de la data retragerii din contract.

Modalitati si termene de returnare a Produselor

Clientul se obliga sa notifice acnpieseutilaje.ro intentia sa de a returna produsele achizitionate, prin e-mail, la office@acnpieseutilaje.ro sau prin telefon la numarul +(40)371.191.734. In caz contrar, acnpieseutilaje.ro poate refuza coletul.
Informatiile necesare care trebuie furnizate acnpieseutilaje.ro pentru trimiterea curierului sunt urmatoarele:

– data expedierii coletului;
– motivul returnarii;
– numarul Comenzii;
– suma de returnat;
– adresa de unde Curierul urmeaza sa preia coletul de retur;
– datele contului bancar pentru achitarea contravalorii produselor returnate.

La primirea informatiilor referitoare la intentia de retur a clientului, acnpieseutilaje.ro efectueaza o solicitare la curier si-i trimite acestuia adresa indicata de client pentru a ridica coletul de returnat.

Conditii de returnare a Produselor

In orice situatie de returnare a produselor, acestea trebuie sa fie in aceeasi stare in care au fost trimise clientului, in ambalajul original, cu etichetele intacte si impreuna cu toate documentele care le-au insotit (factura, certificat de garantie in original etc.). Produsele returnate trebuie sa fie in aceeasi conditie ca la primire: fara defecte (cu exceptia viciilor ascunse si exceptand defectele deja semnalate de client in corespondenta cu acnpieseutilaje.ro).

In conformitate cu legea in vigoare, acnpieseutilaje.ro isi rezerva dreptul de a nu accepta returnarea produselor care au fost desigilate, a caror montare s-a incercat, zgariate, etc. Produsele ce au fost livrate ca set trebuie returnate ca set.
Produsele se pot returna in termen de 14 zile calendaristice din momentul in care au fost livrate de Curier.
Daca s-au achizitionat mai multe Produse de acelasi fel si sunt returnate toate, doar unul din Produse poate fi desigilat.
Pentru produsul care se returnează murdar sau cu urme de uzură, se percepe o taxă de 10% din valoarea produsului (dar nu mai puțin de 50 lei + TVA, după caz). Această regulă este valabilă și se aplică numai dacă produsul poate fi readus la starea inițială.
Nu se accepta returul daca Produsele indeplinesc cel putin una din conditiile de mai jos:

 • piesa reprezinta o componenta electrica sau electronica;
 • au fost efectuate interventii neautorizate asupra Produsului;
 • au ambalajul deteriorat sau incomplet;
 • au urme de folosire, zgarieturi, ciobituri, lovituri sau de socuri mecanice/ electrice;
 • nu au toate accesorile primite in pachet;
 • s-a facut orice tip de inscris pe cutia Produsului;
 • produsul a facut parte dintr-o Comanda speciala (adica Produsul nu facea parte din stocul uzual al Vanzatorului, dar a fost livrat pe baza unei Comenzi ferme).
 • Produsul este o piesa electrica sau electronica, sau contine component electrice/electronice
 • Produsul reprezinta o piesa de origine ce nu s-a livrat din stocul ACN Piese Utilaje SRL.
 • De asemenea, ACNPieseUtilaje isi rezerva dreptul de a refuza acceptarea returului in situatia unor abuzuri (returnari repetate).

Retur DOA (Dead on arrival)

In eventualitatea in care produsul achizitionat este nefunctional sau prezinta vicii de fabricatie, acesta va fi inlocuit cu un produs functional, cu conditia notificarii in scris a acnpieseutilaje.ro, in termen de 48 de ore de la primirea produsului. Livrarea celui de-al doilea produs se va face imediat, daca acesta reprezinta un articol de stoc. In caz contrar, acesta va fi comandat de la furnizorul extern cu un termen de livrare ce va fi comunicat punctual clientului.

Termene de returnare a banilor

Pentru retururi integrale de comenzi clientul primeste banii aferenti produselor returnate in interval de 14 de zile calendaristice de la data la care acnpieseutilaje.ro este informat de catre client cu privire la decizia acestuia de a returna produsele.

Returnarea banilor se va efectua numai dupa returnarea produsului si receptionarea acestuia de catre vanzator.
In cazul in care returul face obiectul unei solicitari de reparatie sau inlocuire conform certificatului de garantie, livrarea altei piese similare in mod gratuit sau returnarea contravalorii produsului se va face doar dupa solutionarea acesteia de catre furnizor, producator sau autoritate competenta de a diagnostica corect defectele produsului.

Dupa validarea returului, acnpieseutilaje.ro poate face clientului o noua oferta de produs, cu caracteristici tehnice si functionale similare celui care a fost returnat, daca returul s-a datorat: nefunctionalitatii, unor vicii de fabricatie sau incompatibilitatii piesei de schimb cu utilajul pentru care a fost achizitionata (identificare incorecta a piesei).

Dreptul de retragere

In conformitate cu Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr. 34/ 2014 privind drepturile consumatorilor în cadrul contractelor încheiate cu profesioniştii, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative, clientul are urmatoarele drepturi si obligatii referitoare la retragerea din contractul incheiat la distanta:

Clientul are dreptul ca, inainte de expirarea perioadei de retragere, sa se retraga din contract, fara a fi nevoit sa justifice decizia de retragere si fara a suporta alte costuri decat cele prevazute la art.13 alin.(3) si art.14 din O.U.G nr.34 /2014, in termen de 14 zile incepand de la ziua in care intra in posesia fizica a produsului. Cheltuielile de returnare sunt suportate de Client.
Clientul se obliga sa returneze doar acele Produse care sunt in aceeasi stare in care au fost livrate (in ambalajul original cu toate accesoriile, cu etichetele intacte si documentele care l-au insotit). Nu se accepta pentru returnare Produsele care prezinta modificari fizice, lovituri, ciobiri, zgarieturi, socuri, urme de folosire excesiva si/sau interventii neautorizate etc.

Acnpieseutilaje.ro va rambursa clientului contravaloarea produsului in maxim 14 (paisprezece) zile de la data informarii facute de catre client catre acnpieseutilaje.ro in ceea ce priveste decizia de retragere din contract.

Acnpieseutilaje.ro va putea amana rambursarea contravalorii produsului pana la primirea produsului vandut sau pana la primirea unei dovezi conform careia acesta a fost expediat.
Conform legii (art.16 din OUG nr. 34/ 2014), sunt exceptate de la dreptul de retragere din contract urmatoarele:

– contractele de prestari de servicii, dupa prestarea completa a serviciilor, daca executarea a inceput cu acordul prealabil expres al clientului şi dupa ce acesta a confirmat ca a luat cunostinta de faptul ca isi va pierde dreptul la retragere dupa executarea completa a contractului de catre vanzator;
– furnizarea de produse si/sau servicii al caror pret/tarif depinde de fluctuatiile de pe piata financiara pe care vanzatorul nu le poate controla si care pot avea loc pe parcursul perioadei de retragere;
– furnizarea de produse realizate după specificatiile prezentate de client sau personalizate în mod clar;
– contractele în cazul carora clientul a solicitat in mod special vanzatorului deplasarea unui angajat/reprezentant si/sau echipe la domiciliul sau, pentru a efectua lucrari urgente de reparatie sau de intretinere. Daca, cu ocazia unei astfel de vizite, reprezentantii Vanzatorului presteaza alte servicii in afara celor solicitate in mod expres de Client sau furnizeaza alte Produse si Servicii decat piesele de schimb indispensabile pentru executarea lucrarilor de intretinere sau de reparatie, dreptul de retragere se aplica doar respectivelor servicii sau produse suplimentare;
– furnizarea de conţinut digital care nu este livrat pe un suport material, dacă prestarea a început cu acordul prealabil expres al clientului şi după ce acesta a confirmat că a luat cunoştinţă de faptul că îşi va pierde dreptul la retragere.

In cazul in care clientul solicita retragerea din contract in cadrul termenului legal de retragere din contract si comanda este achitata, acnpieseutilaje.ro se obliga sa returneze suma in maxim 14 (paisprezece) zile de la data informarii de catre client in ceea ce priveste decizia sa de retragere din contract. Suma va fi returnata prin virament bancar pentru Comenzile achitate cu OP sau Ramburs.

Ghid retur.

Cerere de retur marfă.

Model completare cerere de retur marfă.

 

ECHIPAMENTE ELECTRICE ȘI ELECTRONICE (EEE). DEȘEURI ECHIPAMENTE ELECTRICE ȘI ELECTRONICE (DEEE)

Legislatia aplicabila stabileste masuri pentru protejarea mediului si a sanatatii populatiei pentru prevenirea sau reducerea efectelor negative ale generarii si gestionarii deseurilor de echipamente electrice si electronice. Acestea pot contine substante periculoase, ce au un impact negativ asupra mediului si sanatatii umane in cazul in care nu sunt colectate selectiv.

Luand in considerare prevederile O.U.G. nr. 5/ 2015 – privind deseurile de echipamente electrice si electronice, precum si ale O.U.G. nr. 195/ 2005 – referitoare la protectia mediului, clientul acnpieseutilaje.ro va avea in vedere urmatoarele:
Pentru ca EEE pot contine substante periculoase cu potentiale efecte nocive asupra mediului si sanatatii umane in cazul negestionarii corecte, clientul are obligatia legala de a selecta si colecta separat deseurile de echipamente electrice si electronice (DEEE) si de a nu le elimina impreuna cu deseurile municipale nesortate.

Colectarea DEEE se va putea realiza prin intermediul punctelor de colectare selective, puse la dispozitie de catre autoritatile administratiei publice locale, care au obligatia (potrivit art.5 alin.(1) din HG nr.448/ 2005) de a colecta separat DEEE de la gospodariile particulare si de a pune la dispozitia producatorilor spatiile necesare pentru infiintarea punctelor de colectare a DEEE.

 

FORTA MAJORA

Nici una dintre partile contractuale nu poate fi trasa la raspundere pentru neexecutarea (total/ partial) sau executarea cu intarziere a obligatiilor sale, daca acestea au fost cauzate de forta majora. Partile isi vor aduce la cunostiinta de indata cazul de forta majora si vor lua toate masurile necesare in vederea limitarii consecintelor evenimentului.
Daca in termen de 15 zile evenimentul de forta majora nu inceteaza, partile au dreptul de a denunta unilateral contractul, fara pretinderea de daune-interese.

Forta majora va fi probata conform legii.

 

SOLUȚIONAREA LITIGIILOR. LEGEA APLICABILĂ

Contractul va fi guvernat si interpretat in conformitate cu legea romana. Orice litigiu aparut intre acnpieseutilaje.ro si clienti va fi rezolvat pe cale amiabila. In cazul in care acest lucru nu este posibil, prima cale de solutionare este medierea, in conditiile legii, iar daca aceasta esueaza, se apeleaza la instantele romanesti competente din Municipiul Bucuresti.

 

FRAUDĂ

Crearea de conturi multiple, folosind adrese generate automat si care expira dupa o perioada predefinita, pentru a putea beneficia de promotii sau oferte, sau orice comportament fraudulos in masura sa afecteze bunul mers al ofertelor promotionale sau al politicii de vanzare online este interzisa si va fi considerata o tentativa de frauda. Proprietarul site-ului acnpieseutilaje.ro își rezerva dreptul de a suspenda conturile astfel create si de a retrage beneficiile aferente promotiilor sau ofertelor in curs, de a anula contul fara preaviz, instiintare, alte formalitati sau despagubiri.
Orice tentativa de frauda sau orice frauda (cum ar fi, dar fara a se limita la: accesarea datelor clientilor acnpieseutilaje.ro, alterarea continutului site-ului acnpieseutilaje.ro, incercarea de afectare a performantelor serverelor acnpieseutilaje.ro, deturnarea continutului livrarilor catre terti etc) vor fi pedepsite conform legii penale.

 

DISPOZIȚII FINALE

Daca oricare dintre precizarile de mai sus va fi gasita nula sau nevalida, acest fapt nu va afecta valabilitatea celorlalte aspecte mentionate.

 

CERE CONSULTANTACERE CONSULTANTA

Nu știi exact ce cauți?

Te putem ajuta!